wtorek, 2 września 2014

Mój pierszy raz

Wstyd się przyznać, ale pierwszy raz robiłam pierogi.
Od dłuższego czasu chodziły za nami pierogi ruskie, postanowiłam je w końcu zrobić. Pierwsze co zrobiłam to telefon do Marcelkowej babci, aby dowiedzieć się jak zrobić ciasto. W między czasie mąż przygotował farsz i ruszył z młodym na spacer, a ja zostałam na polu walki. W pewnym momencie myślałam, że coś zepsułam i będę musiała ugnieść drugie ciasto, ale ostatecznie okazało się że wyszły bardzo dobre.


A oto przepis na ciasto:

0,5 kg mąki
3/4 szklanki gorącej wody
4 łyżki śmietany



I na koniec mój domowy krytyk kulinarny, który stwierdził że sam farsz do pierogów jest lepszy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za odwiedzenie nas i zapraszamy do napisania kilku słów.